Кім заявив, що тези "нехай воюють поліцейські або депутати" закинуті в український медіапростір росіянами і є великою проблемою

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що тези на кшталт "нехай воюють депутати або поліцейські" є російським вкидом, шкідливим для українського суспільства. Про це Кім сказав в ефірі "Єдиних новин" 28 грудня.

"Росія інформаційну війну на даному етапі ну не хочу сказати, що виграє, але у неї є певні результати. Вони закидують у наш медійний простір тези, всяку таку річ, щоб розхитати тих, хто сумнівається. І ті люди, які готові воювати, захищати свою країну, бачать, що скрізь фон такий: там не можна, там незаконно, можна те, можна се... І вони думають: "Та чого я піду? Хай всі ідуть". Тому оця історія інформаційна на зараз заважає людям, які готові захищати нашу державу", - сказав Кім. 

При цьому він назвав тези "хай воюють поліцейські чи депутати" "абсолютно неправильними". 

"Тези, наприклад, "хай воюють поліцейські чи депутати". Це абсолютно неправильно. Поліцейські мають забезпечувати порядок, бо це їхній прямий обов'язок, і навички в них саме такі. Поліцейські, наприклад, штурмові загони працюють на передовій і показують дуже гарні результати. І постійно звідти формуються штурмові загони, які йдуть і воюють. А депутатів мало і толку з них там не буде. Ці тези - це велика проблема", - сказав очільник Миколаївської ОВА.

За його словами, ці тези "закинуті" нам росіянами, і на них певним чином реагують люди, які бояться чи не хочуть відпускати своїх родичів на війну.

Раніше повідомлялось, що омбудсмен Лубінець пообіцяв, що новий законопроєкт про мобілізацію доопрацюють та врахують права людей.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті