Канцлер Австрії заявив, що не підтримує відкриття переговорів про вступ України до ЕС

Канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що його країна не готова підтримати відкриття переговорів про членство України в ЄС в нинішніх умовах, стверджуючи, що ніхто не повинен мати особливі умови вступу. про це Негаммер сказав 11 грудня під час дискусії з депутатами перед самітом ЄС, його виступ переповідає пресслужба парламенту Австрії, - повідомляє "Європейська правда".

Щодо розширення ЄС Негаммер пояснив, що з австрійської точки зору це є "двигуном" для реформ у відповідних країнах.

"Австрія завжди підтримувала інтеграцію західнобалканських країн до ЄС. Тепер, на знак солідарності, Україні та Республіці Молдова також слід запропонувати перспективу вступу", – цитують Негаммера в парламенті Австрії, зазначаючи, що канцлер висловився категорично проти "прискореної процедури" для цих двох країн.

Крім того, внутрішні реформи ЄС також необхідні, якщо Союз хоче бути "придатним" для розширення, зазначив він. В цілому, однак, Негаммер і глава МЗС Александр Шалленберг погодилися, що краще експортувати процвітання і стабільність, ніж імпортувати нестабільність, особливо в безпосередньому сусідстві.

Відповідаючи на інше запитання депутатів від ультраправої Австрійської партії свободи, Негаммер, як стверджує пресслужба австрійського парламенту, сказав, що Австрія не погодиться на переговори про вступ з Україною за нинішніх умов.

"Не повинно бути ніяких преференцій для України, особливо у порівнянні з Боснією і Герцеговиною", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 14-15 грудня відбудеться саміт лідерів країн ЄС. На ньому обговорюватимуть декілька питань, які стосуються України. Зокрема, початок переговорів про вступ до ЄС, а також надання 50 млрд євро економічної підтримки і виділення ще 20 млрд євро на армію України.

Як повідомлялося, обговорення вступу України до ЄС може бути перенесено на початок весни через спротив Угорщини.  

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті