Канада та Нідерланди приєдналися до позову України про геноцид з боку РФ у суді ООН

Канада та Нідерланди спільно приєдналися до справи, яка стосується звинувачень у геноциді РФ в Україні. Про це 7 грудня йдеться у заяві суду ООН.

"Зважаючи на jus cogens характер заборони геноциду та erga omnes partes характер зобов'язань щодо Конвенції про геноцид, всі Договірні сторони мають спільний інтерес у досягненні високих цілей Конвенції про геноцид", - повідомляється в спільній декларації Канади та Нідерландів.

Канада та Нідерланди вступили в справу щодо звинувачення в геноциді згідно з Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього (Україна проти Російської Федерації) на підставі статті 63 Статуту.

"Відповідно до статті 63 Статуту, у випадках, коли виникає питання про тлумачення конвенції, учасниками якої є інші держави, крім тих, яких стосується справа, кожна з цих держав має право вступити до розгляду. У цьому випадку тлумачення, дане рішенням суду, буде однаково обов'язковим для них", - йдеться у заяві.

У декларації також додається, що "враховуючи їхню загальну зацікавленість у досягненні високих цілей Конвенції, а також їхню подальшу зацікавленість у ній, Канада та Нідерланди вирішили втрутитися в цю справу, щоб викласти своє тлумачення відповідних положень Конвенції перед судом". Також повідомляється, що Україні та Російській Федерації було запропоновано подати письмові зауваження про спільну заяву Канади та Нідерландів у справу.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що для покарання росії недостатньо суду в Гаазі, тому створюватиметься спецтрибунал.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті