Канада ввела заборону на імпорт російського алюмінію та сталі

Влада Канади ввела заборону на імпорт російського алюмінію та сталі. Про це йдеться на офіційному сайті канадського уряду, повідомляє "Настоящее время".

Зазначається, що введені обмеження поширюватимуться не лише на сталь та алюміній, а й на похідну продукцію.

"Жодна особа в Канаді чи громадянин цієї країни за межами Канади відтепер не має права придбати нічого – від трубопрокату до матеріалів для будівництва залізничних та трамвайних колій", – уточнили у канадському уряді.

Ця заборона, як зазначають в уряді Канади, стала частиною санкцій, які країна запровадила щодо росії через повномасштабне вторгнення на територію України.

У свою чергу глава Мінфіну країни Христя Фріланд заявила, що "Канада продовжить робити все можливе, щоб позбавити Кремль доходів".

"І сьогодні ми гарантуємо, що Путін не зможе заплатити за свою незаконну війну, продаючи алюміній та сталь у Канаді", – наголосила вона.

Вона також зазначила, що Канада заборонила імпорт металів із росії слідом за США, які з 10 березня встановили 200% мито на імпорт алюмінію та алюмінієвих продуктів з росії.

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Канада ввела санкції щодо понад 1400 фізичних та юридичних осіб із росії, України та Білорусі.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті