Канада розширює програму із тренування українських військовослужбовців – прем’єр країни

Канада розширює програму військової підготовки українців, посилюючи зусилля із тренування українських військовослужбовців. Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час зустрічі з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн 7 березня, пише інформаційна агенція "The Canadian Press".

"Канада продовжить тривалість місії Unifier з інженерної підготовки в Україні щонайменше до жовтня 2023 року, а також направить інструкторів для навчання українських військових навичок бойової медицини", – зазначив Трюдо.

Зазначається, що, крім того, Оттава виділить три мільйони доларів на підтримку знешкодження в Україні наземних мін та боєприпасів, що не вибухнули, на додаток до 32 мільйонів доларів, які вже були виділені на протимінну діяльність.

Підкреслюється, що на ці ж цілі Євросоюз виділить ще 43 мільйони євро.

"Канада вже робить набагато більше, ніж належить, порівняно з іншими, і виходить далеко за межі того, що необхідно. Тому я хочу подякувати Канаді за це", – сказала фон дер Ляєн на спільній пресконференції з канадським прем’єром.

Президентка Єврокомісії додала, що операція Unifier, яку Канада ініціювала в Україні в 2015 році, вплинула на перші успіхи "набагато краще підготовлених" українських військ після початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року.

Раніше повідомлялось, що Залужний зустрівся з колегами з Об’єднаних сил НАТО, Великої Британії та Польщі. Обговорили військову допомогу.

Раніше також повідомлялось, що Залужний зустрівся в Україні з начальником Штабу оборони ЗС Канади. Обговорили постачання озброєння та боєприпасів.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті