Канада передасть Німеччині одразу п'ять турбін для "Північного потоку"

Канада вирішила передати Німеччині 5 турбін, що залишилися, для "Північного потоку", які знаходяться під санкціями. Про це 24 серпня повідомила міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі, повідомляє CBC.

"Канада, як і раніше, планує повернути п'ять турбін, які використовуються в російському газопроводі, попри те, що компанія-оператор труби відмовилася приймати турбіну, яка вже була повернута до Німеччини", - заявила канадська дипломатка.

Таке рішення Канада ухвалила після запиту від Німеччини. При цьому в Оттаві заявили, що інакше Росія спробувала б перекласти відповідальність за енергетичну кризу в Європі на санкції.

"Канада не хоче давати жодних виправдань путіну, щоб він продовжував перетворювати на зброю свій потік енергії на Європу", - зазначила Джолі.

Нагадаємо, близько тижня тому "Газпром" заявив, що зупинить єдину турбіну "Північного потоку" нібито для "техобслуговування".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті