Кадиров намагається використати топ-бійців UFC з метою своєї пропаганди – NYT

Самопроголошений голова окупованої Чечні Рамзан Кадиров продовжує використовувати спортсменів UFC з метою пропаганди всупереч санкціям. Про це 13 грудня повідомляє The New York Times.

"Хоча UFC як компанія неодноразово заявляла, що її бізнес не має жодного відношення до Кадирова і що вона дотримується всіх законів, чиновники в Сполучених Штатах кажуть, що їм відомо про очевидні зв'язки між спортсменами UFC і Кадировим", - повідомляють журналісти.

Як приклад наводиться візит трьох колишніх чемпіонів змішаних єдиноборств на полігон "Російського університету спецназу" до Гудермеса. Центр використовується для підготовки росіян перед відправкою до України. Йдеться про Камару Усмана, Генрі Сехудо і Джастіна Гейджі. За поки що не підтвердженими даними, вони також відвідали день народження одного з синів Кадирова.

Також, незважаючи на санкції проти Кадирова та його підприємств, в UFC продовжують виступати бійці клубу єдиноборств "Ахмат", яким володіє саме чеченський диктатор. Як приклад, наводиться турнір UFC-282, на якому головною подією став бій за участю дагестанського бійця Магомеда Анкалаєва, якого спонсорує "Ахмат". До речі, цей бій закінчився рідкісною роздільною нічиєю.

Представник Держдепартаменту США, знайомий із розслідуванням ділових операцій Кадирова, повідомив журналістам, що Держдеп поінформований про зв'язки Кадирова з чеченськими бійцями UFC. Зазначається, що у бійців, яких найбільше пов'язують із Кадировим, можуть виникнути проблеми із в'їздом до США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рашисти вивозять дітей із окупованої Луганщини до Чечні "для перевиховання".

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті