Кабмін запропонував РНБО ввести секторальні санкції проти Ірану

Кабінет міністрів направив на розгляд РНБО пропозицію щодо застосування секторальних санкцій проти Ірану. Про це 25 квітня повідомила пресслужба уряду.

"Даємо старт секторальним санкціям проти Ірану. Попередні обмеження, запроваджені Україною та нашими партнерами щодо осіб і компаній, безпосередньо причетних до постачання зброї Росії, на жаль, не були сприйняті як серйозне попередження. Що ж, ми посилимо наші аргументи", - заявила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Крім цього, Україна працюватиме над тим, щоб подібні рішення ухвалили якомога більше країн. Це необхідно для того, щоб допомога агресору не залишалася непокараною.

Згідно з пропозиціями Кабміну, санкції будуть введені строком на 50 років і міститимуть:

  • запобігання виведенню капіталів резидентами Ірану за межі України;
  • заборону на передачу резидентам Ірану технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності;
  • заборону на інвестиції в Іран і на користь резидентів країни;
  • призупинення обслуговування електронних платіжних засобів (зокрема переказів, здійснення розрахунків і видачі готівки), емітованих резидентами Ірану;
  • заборона реєстрації Національним банком України міжнародної платіжної системи, що бере участь у переказі коштів;
  • заборона реєстрації резидентами Ірану міжнародних платіжних систем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти низки фізичних та юридичних осіб.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті