Кабмін виділив перші кошти на компенсації за пошкоджене житло в рамках "єВідновлення" - Шмигаль

Кабінет міністрів України виділив перші кошти на програму "єВідновлення", у межах якої українці отримують компенсації за пошкоджене житло. Про це 19 травня заявив глава уряду Денис Шмигаль.

"Уряд уже виділив перші ресурси на виконання цієї програми - 4,4 мільярда гривень із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії", - розповів прем'єр.

Шмигаль також зазначив, що ця програма працює вже понад тиждень. У її рамках українцям виплачують кошти на ремонт житла, яке було пошкоджено під час війни.

Він також нагадав, що програма цифровізована - заявки українці можуть подавати за допомогою порталу "Дія". В Україні подали вже майже 11,7 тисяч заявок, найбільше - жителі Харківської, Київської та Миколаївської областей.

Загалом же у Фонді зібрали близько 62 мільярдів гривень. Майже половина - це вилучені кошти росіян. Гроші з Фонду переважно спрямовують на ремонт житла, критичної інфраструктури та пілотні проєкти відновлення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в систему "єВідновлення" за тиждень роботи внесено 10,4 тисяч заявок.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті