​​В "Укренерго" надали нові ліміти споживання електроенергії на завтра

В ​​"Укренерго" надали нові ліміти споживання електроенергії на 6  лютого.  Про це заявив генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко увечері 5 лютого.

"На завтра Укренерго визначив такі обмеження споживання:▪️ Київ - у середньому 1152 МВт,▪️ Дніпропетровська обл. - 1422 МВт на час з 6:00 до 24:00", - заявив він.

За його словами, вчора НЕК визначив для регіонів значно менші обмеження, ніж зазвичай.

"Найбільш імовірно це пов'язано з тим, що певні обсяги електоенергії неможливо доставити в Одеську область. Тому ця частина розподілилася на інші області. Київ не повинен був мати обмежень споживання до 16.00, але вже зранку колегам довелося застосовувати стабілізаційні графіки в частині міста. Чому так сталося? Ми вже знаємо, що є обмеження балансові (тобто дефіцит генерації) і мережеві. І дотепер в Києві були і ті, і інші. Якраз сьогодні вдалося закрити генерацію. Але мережі поки що не здатні передавати такі обсяги. Пошкодження після атак ще не вдалося відновити повністю, щоб інфраструктура працювала нормально. Саме тому довелося повертати стабілізаційні відключення. Це дасть змогу запобігти масштабним аваріям у місті", - пояснив Коваленко.

Статті

Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Всі статті