До 15 років за ґратами засуджено "ЛНРівця", який обстрілював позицій ЗСУ й носив по Луганську "прапор перемоги"

До 15 років за ґратами засуджено учасника терористичної організації "ЛНР", який вів обстріли позицій ЗСУ й мав "особливі заслуги" перед окупантами. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 25 листопада.

"За публічного обвинувачення прокурорів Львівської обласної прокуратури суд визнав винним громадянина України в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), – сказано в повідомленні. – В порядку спеціального судового провадження його засуджено до 15 років позбавлення волі".

Уточнюється, що мешканець Луганська з позивним "Боцман" у 2014-2018 роках командував взводом вогнеметної роти окремої гвардійської мотострілецької бригади ім. Ворошилова так званої народної міліції "ЛНР".

Підкреслюється, що він здійснював вогневе прикриття диверсійно-розвідувальних груп та безпосередньо вів обстріли позицій підрозділів Збройних Сил України.

"За "особливі заслуги" у 2016 році засудженому було доручено пронести так званий "прапор перемоги" на параді 9 травня в Луганську", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що агентка ворога з Троїцького під Попасною затримана й має реальний тюремний термін – 12 років.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті