ISW: російські війська просунулись в західній частині Роботиного

Російські війська досягли підтверджених успіхів на заході Запорізької області. Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 21 лютого.

"Нещодавно російські війська досягли підтверджених успіхів на заході Запорізької області. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 лютого, свідчать про те, що російські війська просунулися в західній частині Роботиного. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 21 лютого, вказують на те, що російські війська також просунулися на захід від Вербового (на схід від Роботиного)", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що російський мілблогер, посилаючись на неназваних українських аналітиків, стверджував, що російські війська просунулися на 2,02 кілометра в ширину і 650 метрів у глибину поблизу Новопрокопівки (на південь від Роботиного), але ISW не побачив візуального підтвердження цього твердження. 

Позиційні бої тривали поблизу Вербового, Роботиного та Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного та на південний схід від Оріхова). 

Раніше повідомлялось, що російська армія намагається наступати щонайменше на трьох напрямках.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті