ISW: російські війська просунулись в західній частині Роботиного

Російські війська досягли підтверджених успіхів на заході Запорізької області. Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 21 лютого.

"Нещодавно російські війська досягли підтверджених успіхів на заході Запорізької області. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 лютого, свідчать про те, що російські війська просунулися в західній частині Роботиного. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 21 лютого, вказують на те, що російські війська також просунулися на захід від Вербового (на схід від Роботиного)", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що російський мілблогер, посилаючись на неназваних українських аналітиків, стверджував, що російські війська просунулися на 2,02 кілометра в ширину і 650 метрів у глибину поблизу Новопрокопівки (на південь від Роботиного), але ISW не побачив візуального підтвердження цього твердження. 

Позиційні бої тривали поблизу Вербового, Роботиного та Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного та на південний схід від Оріхова). 

Раніше повідомлялось, що російська армія намагається наступати щонайменше на трьох напрямках.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті