Іспанія відправила Україні танки Leopard, бронетранспортери, боєприпаси та медичні авто

Вранці 24 липня Іспанія відправила з порту Сантандер судно з військовою та гуманітарною допомогою Україні. Про це повідомляє "Еспрессо" з посиланням на міністерство оборони Іспанії.

Як повідомляється, до пакета допомоги зокрема входять чотири танки Leopard 2A4, десять бронетранспортерів М-113 (три з яких - для Держприкордонслужби), десять військових вантажівок (із них п'ять - для прикордонників), один багатоцільовий бронемобіль (для ДПСУ), три цивільні санітарні машини, один броньований санітарний автомобіль для військових госпіталів і один броньований цивільний санітарний автомобіль для прикордонників.

Міноборони Іспанії зазначає, що відправлені чотири Leopard 2A4 мають такі самі характеристики, як шість Leopard 2, передані Україні раніше.

Очікується, що Збройні Сили України отримають допомогу від Іспанії на початку серпня.

Нагадаємо, Німеччина та Польща домовилися про ремонт Leopard 2 для України. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті