Іран відправив Росії сотні балістичних ракет - джерела Reuters

Іран надав Росії велику кількість потужних балістичних ракет класу "земля-земля", - поглиблюючи військову співпрацю між двома країнами, що перебувають під санкціями США. Про це пише повідомили Reuters шість джерел.

За словами трьох іранських джерел, Іран надав близько 400 ракет, серед яких багато з сімейства балістичних ракет малої дальності "Фатех-110", таких як "Золфагар".

За словами експертів, ця ракета, що пересувається по дорогах, здатна вражати цілі на відстані від 300 до 700 км (186 і 435 миль).

"Міністерство оборони Ірану і Корпус вартових ісламської революції - елітні сили, які здійснюють нагляд за іранською програмою балістичних ракет - відмовилися від коментарів. Міністерство оборони Росії не відразу відповіло на прохання про коментар. За словами одного з іранських джерел, поставки розпочалися на початку січня після того, як наприкінці минулого року в Тегерані і Москві відбулися зустрічі між іранськими і російськими військовими і представниками служб безпеки, на яких було укладено відповідну угоду", - пише видання.

Іранський військовий чиновник, який, як і інші джерела, попросив не називати його ім'я через чутливість інформації, сказав, що відбулося щонайменше чотири поставки ракет, і найближчими тижнями їх буде ще більше.

Він відмовився надати подальші подробиці.Інший високопоставлений іранський чиновник сказав, що деякі ракети були відправлені до Росії кораблями через Каспійське море, а інші були перевезені літаком. "Буде більше поставок", - сказав другий іранський чиновник.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті