Ілон Маск не розуміє значимість НАТО. Президент Латвії йому пояснив

Американський мільярдер та власник компанії SpaceX Ілон Маск засумнівався в необхідності існування НАТО. Президент Латвії Едгарс Рінкевичс відповів йому. Про це з посиланням на заяви Ілона Маска та Едгарса Рінкевичса в соцмережі X (колишній Twitter) повідомляє РБК-Україна.

Нещодавно американський мільярдер долучився до дискусії в соцмережі X щодо доцільності існування НАТО.

"Мене завжди дивувало, чому НАТО продовжує існувати, хоча його заклятий ворог і причина існування - Варшавський договір - розпався", - написав Маск у власному дописі.

Цим дописом Маск не лише поставив під сумнів доцільність існування НАТО, але й поширив дезінформацію про причини виникнення Альянсу, оскільки Варшавський пакт було укладено між країнами соціалістичного табору у 1955 році, а НАТО було сформовано на 6 років раніше.

На заяву американського мільярдера відповів латвійський президент. Рінкевичс розповів Маску, що було справжньою причиною створення та існування НАТО.

"Шановний Ілон Маск, причина, через яку НАТО було засновано, існує і буде існувати, - це Росія та інші вороги вільного світу", - наголосив він у своєму дописі в X.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті