Ілон Маск не розуміє значимість НАТО. Президент Латвії йому пояснив

Американський мільярдер та власник компанії SpaceX Ілон Маск засумнівався в необхідності існування НАТО. Президент Латвії Едгарс Рінкевичс відповів йому. Про це з посиланням на заяви Ілона Маска та Едгарса Рінкевичса в соцмережі X (колишній Twitter) повідомляє РБК-Україна.

Нещодавно американський мільярдер долучився до дискусії в соцмережі X щодо доцільності існування НАТО.

"Мене завжди дивувало, чому НАТО продовжує існувати, хоча його заклятий ворог і причина існування - Варшавський договір - розпався", - написав Маск у власному дописі.

Цим дописом Маск не лише поставив під сумнів доцільність існування НАТО, але й поширив дезінформацію про причини виникнення Альянсу, оскільки Варшавський пакт було укладено між країнами соціалістичного табору у 1955 році, а НАТО було сформовано на 6 років раніше.

На заяву американського мільярдера відповів латвійський президент. Рінкевичс розповів Маску, що було справжньою причиною створення та існування НАТО.

"Шановний Ілон Маск, причина, через яку НАТО було засновано, існує і буде існувати, - це Росія та інші вороги вільного світу", - наголосив він у своєму дописі в X.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті