Ховався у лавах Червоного Хреста: СБУ у Києві затримала колаборанта

Служба безпеки України затримала одного з російських агентів, який переховувався у Києві. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зловмисник перебував у розшуку за добровільну співпрацю з російськими окупантами на тимчасово захопленій частині сходу України. Він був керівником сектору створеного загарбниками «управління пенсійного фонду лнр у Новопсковському районі».

"У ході оперативних дій українська спецслужба встановила, що зловмисник приховано прибув до столиці, де намагався «легалізуватись» під виглядом волонтера місцевого представництва «Товариства Червоного Хреста України». Під час «працевлаштування» до гуманітарної установи колаборант видавав себе за переселенця з Луганщини і приховав факти своєї співпраці з агресором. У подальшому він планував втекти від правосуддя за кордон під виглядом учасника міжнародного волонтерського руху", - розповіли в СБУ.

Зазначається, що правопорушник брав участь у впровадженні на Луганщині «рубльової зони» через пенсійні виплати.

Як повідомлялося раніше, СБУ викрила українську продовольчу корпорацію, яка фінансувала терористів так званої "ДНР".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті