ГУР відстежує всю діяльність ПВК "Вагнер"у Білорусі з приводу, чи є загроза

Воєнна розвідка України стежить за характером діяльності так званої ПВК "Вагнер" на території Білорусі. Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Вадим Скібіцький, - пише Телеграм-канал відомства 24 липня.

"Наша оцінка дуже проста: на сьогодні прямої загрози з території Білорусі немає, але ми готові: відслідковуємо все, що пов’язано з так званою ПВК "Вагнер". Це потужний компонент, який брав безпосередню участь у бойових діях, він підготовлений", – сказав Скібіцький.

Він нагадав, що російська агресивна диктатура виявилась неспроможною одразу нейтралізувати вагнервіців під час їхнього бунту.  

 "Вони вийшли вночі на територію росії, а о 7-й ранку вже повністю контролювали Ростов. Це багато про що говорить: сама система РФ, – який би там не був створений поліцейський режим, контррозвідувальний режим силових структур, – вона не була здатна одразу зупинити "Вагнер", – сказав представник ГУР.

Він додав, що чистки в рядах армії держави-агресора, які розпочались після спроби заколоту на росії та тривають досі, не дадуть бажаного для ворога результату.

"Чистки навряд чи здатні змінити ситуацію в російській армії, тому що моральний дух дуже низький, особливо у тих, хто перебуває на лінії фронту", – пояснив він.

Також Вадим Скібіцький висловив сподівання, що найманці-терористи Прігожина більше не братимуть участі у бойових діях проти України, хоча українська розвідка розглядає різні сценарії розвитку подій.

"Ми розуміємо, де знаходиться ворог. Відповідно, ведемо розвідку. Вся необхідна інформація – доповідається, робляться висновки та відповідні дії для того, щоб нейтралізувати цю загрозу, якщо вона буде зростати", – підсумував представник ГУР МО України.

Раніше повідомлялось, що Лукашенко розповів Путіну, що ледве стримує найманців ПВК "Вагнер" від походу на Варшаву і Жешув.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті