Гроссі і Галущенко розповіли про критичну ситуацію з персоналом на ЗАЕС

Скорочення персоналу Запорізької АЕС вплине загалом на функціонування об'єкту та ядерну безпеку. Про це заявили гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі та міністр енергетики України Герман Галущенко на спільній пресконференції в Києві 6 лютого, пише "Суспільне".

"Ми піднімаємо питання достатньої кількості персоналу на майданчику. Порівнюючи з нормальною кількістю персоналу, що має бути на станції - це понад 10 тисяч, зараз ми спостерігаємо суттєве скорочення, на половину", - сказав Гроссі.

Він підкреслив, що наразі оператори станцій та персонал ліцензовані, що дуже важливо, й у МАГАТЕ стурбовані тим, що замість цього персоналу на об'єкт прийдуть кадри без ліцензій.

"Мова йде про близько 400 людей, які є висококваліфікованими - це персонал, який має ліцензію на виконання, тому їх не можна просто забрати. Очевидно, що ті, хто їх замінятиме, вони не матимуть ліцензії і це вплине на роботу. І оскільки це вплине на роботу, то вплине загалом на функціонування цього об'єкту та ядерну безпеку", - сказав з цього приводу Галущенко.

Раніше повідомлялось, що гендиректор МАГАТЕ у Києві зазначив чутливі питання щодо окупованої Запорізької АЕС.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті