Гроссі і Галущенко розповіли про критичну ситуацію з персоналом на ЗАЕС

Скорочення персоналу Запорізької АЕС вплине загалом на функціонування об'єкту та ядерну безпеку. Про це заявили гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі та міністр енергетики України Герман Галущенко на спільній пресконференції в Києві 6 лютого, пише "Суспільне".

"Ми піднімаємо питання достатньої кількості персоналу на майданчику. Порівнюючи з нормальною кількістю персоналу, що має бути на станції - це понад 10 тисяч, зараз ми спостерігаємо суттєве скорочення, на половину", - сказав Гроссі.

Він підкреслив, що наразі оператори станцій та персонал ліцензовані, що дуже важливо, й у МАГАТЕ стурбовані тим, що замість цього персоналу на об'єкт прийдуть кадри без ліцензій.

"Мова йде про близько 400 людей, які є висококваліфікованими - це персонал, який має ліцензію на виконання, тому їх не можна просто забрати. Очевидно, що ті, хто їх замінятиме, вони не матимуть ліцензії і це вплине на роботу. І оскільки це вплине на роботу, то вплине загалом на функціонування цього об'єкту та ядерну безпеку", - сказав з цього приводу Галущенко.

Раніше повідомлялось, що гендиректор МАГАТЕ у Києві зазначив чутливі питання щодо окупованої Запорізької АЕС.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті