"Грошей немає. У короткій перспективі ситуація погіршиться": Новий президент Аргентини девальвував курс песо на 50%

Новий уряд Аргентини планує послабити свою валюту більш ніж на 50% щодо долара США. За словами влади, це частина "шокової терапії", яка, як вони сподіваються, допоможе уникнути гіперінфляції в країні, пише BBC 13 грудня.

"Обмінний курс буде знижено з 391 песо за долар США до 800", - цитують у повідомленні міністра економіки Луїса Капуто.

"На жаль, я повинен вам знову сказати: грошей немає. Головне полягає в тому, що в заходів економії немає альтернативи, і немає альтернативи "шоковій терапії". Ми знаємо, що в короткій перспективі ситуація погіршиться. Але потім ми побачимо плоди наших зусиль", - таку заяву зробив Хав'єр Мілей, який переміг на нещодавніх президентських виборах в Аргентині, ще під час інавгураційної промови.

Зазначається, що глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва назвала обіцяні шокові заходи нового уряду "сміливими", зазначивши, що вони мають допомогти створити сприятливе середовище для зростання приватного сектора.

Уточнюється, що Аргентина заборгувала МВФ 44 мільярди доларів.

"Я вітаю ці рішучі заходи. Це важливий крок на шляху до відновлення стабільності та відродження економічного потенціалу країни", - заявила Георгієва.

З 2019 року Аргентина штучно підтримує вартість своєї валюти на високому рівні, суворо контролюючи її рух.

Раніше повідомлялося, що Зеленський запросив новообраного президента Аргентини відвідати Україну.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті