Цивільних там не було – ЗСУ підтвердили нічний удар по Антонівському мосту

Українські військові завдали чергового удару по Антонівському мосту у Херсоні в ніч проти 21 жовтня. Це підтвердила голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Однак при цьому вона наголосила – ЗСУ вдарили по мосту у комендантську годину, тому цивільні не постраждали.

"Так, ми тримаємо вогневий контроль, але я неодноразово наголошувала, що ми не б'ємо по об'єктах критичної інфраструктури на ураження. Ми не б'ємо по мирних населених пунктах та місцевому населенню", - сказала Гуменюк.

Окупанти раніше повідомляли, що по шляхопроводу було завдано 12 ракетних ударів HIMARS, які призвели до жертв.

"Те, що на мосту в цей час не може бути цивільних, стверджують навіть самі окупанти, бо це комендантська година і дуже суворі заходи вживаються до тих, хто її може порушити. Громадянських там не було", - наголосила Гуменюк.

"Проте в результаті удару могли постраждати окупанти, що переодяглися в цивільний одяг. Це з тим, що росіяни намагаються приховати свою приналежність до військових. Також це допомагає створювати картинку "обстрілів мирного населення", - зазначила речник Сил оборони півдня.

Нагадаємо, що раніше з'явилася інформація про удар по Антонівському мосту, через який задумали втечу елітні частини рашистів із Херсона.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті