Голова Ради Федерації РФ: Європу від фашизму врятував "руській мужик", а сьогодні ми боремося з "українським нацизмом"

Європу від фашизму під час Другої світової війни врятував "руській мужик", а сьогодні ми боремося з "українським нацизмом". Про це 22 червня заявила голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко з нагоди початку "великої вітчизняної війни", - повідомляють росЗМІ.

"Ми пам'ятаємо, що в 1930-ті роки саме наша країна, Радянський Союз, волала до людства, попереджаючи про небезпеку фашизму, що зароджується. Саме в Москві 1935 року відбувся VII конгрес Комінтерну, на якому було вироблено програму протистояння фашизму. Почули нас тоді? Ні", - заявила Матвієнко.

При цьому про мільйонні жертви сталінського режиму вона чомусь не згадала. 

Матвієнко також заявила, що у Другій світовій війні "від поневолення і винищення європейських буржуа рятував простий "russkiy muzhik" і, мабуть, нашої правоти нам досі не можуть пробачити".

"Зараз ми знову говоримо всім про прямий, документально доведений зв'язок нащадків українських націоналістів із німецьким нацизмом. Але Захід знову не хоче нас чути. А ми, бачачи ці явні історичні паралелі, не можемо не думати про реальну небезпеку повторення кошмару великої війни", - лицемірно заявила Матвієнко.

"Вважаю, що друге пришестя фашизму на європейському континенті вже не загроза, а реальність, - продовжила вона. - Йде становлення нового його різновиду, відмінна риса якого - дивовижна суміш ліберальної риторики з нехтуванням базових принципів, цінностей на практиці. Є всі підстави говорити про фашизацію правлячого класу, широких політичних верств у країнах Заходу".

"Ми маємо повне моральне право зробити все, щоб уникнути повторення трагедії. Тому сьогодні спадкоємці Перемоги, російські воїни б'ються з українським нацизмом під час спеціальної військової операції", - цинічно проголосила глава Ради Федерації РФ.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський попередив, що росія розглядає сценарій теракту на Запорізькій АЕС із викидом радіації.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті