Голова Радбезу ООН анонсував кілька засідань у січні щодо війни росії проти України

Протягом січня Рада Безпеки ООН проведе кілька засідань з питань російської війни проти України, оскільки Москва посилює обстріли українських міст. Про це в середу заявив журналістам постпред Франції, яка головує в січні в Радбезі ООН, Ніколя де Рів’єр, - пише Укрінформ.

«Як голова Ради Безпеки можу сказати: дуже ймовірно, що в нас будуть засідання стосовно України протягом січня», – сказав він, зазначивши, що перше засідання може відбутися вже наступного тижня, якщо це питання буде погоджено з іншими членами РБ.

«Ситуація в Україні залишається надзвичайно важкою. Не думаю, що вона покращується. Я думаю, що вона погіршується… За останні дні зросла кількість воєнних дій, бомбардувань з використанням ракет і безпілотників з боку Росії на території України», - наголосив він.

Очевидно, що Росія націлена на цивільну інфраструктуру в Україні – на електростанції, енергетичні об'єкти, а також на школи, лікарні тощо, сказав дипломат.

«Отже, (в росії - ред.) наявний чіткий порядок денний, спрямований на те, щоб залякати населення», – зауважив він, наголосивши, що «все це повністю суперечить» міжнародному гуманітарному праву та Женевським конвенціям.

«Я вважаю, що вся ця війна в Україні є просто кричущим порушенням Статуту ООН» – додав він.

За словами Рів’єра, він не бачить жодної надії на початок переговорів в короткостроковій перспективі.

Серед пріоритетів роботи Радбезу в січні, голова РБ назвав «покращення ситуації на Близькому Сході, в Україні, в Судані, у регіоні Сахелю, на Африканському Розі», а також у Гаїті.

Як повідомлялося, у січні в Радбезі ООН головує Франція. З початку року РБ оновився на третину. Непостійними членами стали Алжир, Гаяна, Словенія, Сьєрра-Леоне та Південна Корея. Завершили дворічне членство в РБ Албанія, Бразилія, Габон, Гана й ОАЕ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті