Головним муфтієм України став львівський імам, змінивши на посту донецького, що пішов на фронт

Колишній муфтій из Донецька Саід Ісмагілов, що пішов на фронт, повідомив, що муфтієм (вища духовна особа у мусульман-сунітів) Духовного управління мусульман України «Умма» став львівський імам шейх Мурат Сулейманов. Про це він повідомив 8 листопада у Facebook.

«Новим муфтієм Духовного управління мусульман України «Умма» обрано імама мусульман Львова і Галичини шейха Мурата Сулейманова. Це один з найосвіченіших мусульманських релігійних діячів України», – пише Ісмагілов.

Нагадаємо, що Саід Ісмагілов 13 років був муфтієм Духовного управління мусульман України «Умма», духовним і богословським лідером. Він переселенець з Донецьку, з якого був змушений виїхати у 2014 році, а у 2022 році  - з Бучі.

З початком повномасштабної війни росії проти України Саід Ісмагілов склав свої повноваження, записався спочатку у тероборону, а потім пішов на фронт.

У ЗМІ повідомлялось, що наразі єкс-муфтій  служить у ЗСУ, він водій-стрілець, парамедик, займається евакуацією поранених з передової.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті