Німеччина передасть Україні системи Patriot та бронемашини Mader

Уряд Німеччини ухвалив новий пакет військової допомоги Україні. Про це йдеться на офіційному сайті уряду.

Відповідне рішення ьуло ухвалено після перемовин між президентом США Джо Байденом та канцлером Німеччини Олафом Шольцем. 

"Президент Байден і канцлер Шольц висловили спільну рішучість надавати Україні необхідну фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку стільки, скільки це буде потрібно. Для цього США мають намір надати Україні БМП типу Bradley, а Німеччина – БМП типу Marder. Обидві країни планують навчати українські Збройні сили на відповідних системах", - йдеться у заяві.

Також зазначається, що наприкінці грудня США оголосили, що передадуть Україні батарею зенітно-ракетних комплексів Patriot, а Німеччина приєднується до Сполучених Штатів у наданні ще однієї батареї зенітних ракет Patriot.

Як повідомлялося раніше, до нового пакету військової допомоги Україні від США увійдуть бронемашини Bradley. 

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті