Німеччина передала Україні 30 бронемашин, ракети до IRIS-T і тягачі

Німеччина передала Україні 30 бронеавтомобілів Dingo, ракети до IRIS-T та тягачі M1070 Oshkosh. Така інформація є на сайті уряду ФРН, де оновили перелік допомоги, яка вже надійшла Україні, - пише Мілітарний.

Цього разу в списку переданого озброєння є 30 бронеавтомобілів Dingo та ракети для ЗРК Iris-T. Також Німеччина передала українським військовим засоби для захисту від ворожих безпілотників та їхнього пошуку.

Повний список допомоги виглядає так:

- 30 бронеавтомобілів Dingo;


- ракети для Іris-T;

- 18 систем захисту від дронів і створення перешкод;

- 18 розвідувальних дронів;

- 5 важких тягачів M1070 Oshkosh;

- 3 навантажувачі.

Перелік переданої в Україну допомоги оновлюється щотижня. Проте уряд Німеччини не розкриває деякі деталі наданого озброєння: кількість ракет до Iris-T або ж характеристики систем протидії безпілотникам.

У середині вересня Німеччина вже повідомляла про плани передати в Україну бронемашини Dingo. Йшлося про 50 одиниць транспорту. Це бронемашини компанії Krauss-Maffei, прийняті на озброєння Бундесверу у 2003 році.

У мережі на початку листопада вже були опублікувані кадри з автомобілями Dingo, які ймовірно прямували в Україну.

Зауважимо також, що Україна отримала танкові тягачі M1070 Oshkosh. Вони призначенні транспортування танків, розгортання та евакуації бронетранспортерів, самохідної артилерії, броньованих бульдозерів та інших важких транспортних засобів та обладнання всіх типів.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті