Німеччина спростувала слова Ердогана про нібито зміну позиції Шольца щодо кремля

Уряд Німеччини спростував слова президента Туреччини Раджепа Тайіпа Ердогана про те, що в розмові з ним німецький канцлер Олаф Шольц нібито згадав необхідність "шукати спільний фундамент" з росією заради якнайшвидшого завершення війни. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Телефонна розмова між Ердоганом та Шольцем відбулася 1 листопада і була присвячена поновленню експорту українського зерна.

Як повідомляє Deutsche Welle, офіційний представник уряду Німеччини в четвер наголосив, що в цій розмові Шольц знову повторив свою позицію про те, що закінчити війну, вивести російські війська з України і вступити в мирні переговори з Києвом має сам путін.

Раніше в інтерв'ю місцевому телебаченню Ердоган, розповідаючи про телефонну розмову зі Шольцем, заявив, що канцлер Німеччини нібито змінив свою позицію щодо росії.

Після початку війни Шольц неодноразово повторював, що вважає неприйнятним вести мирні переговори з росією в обхід Києва, і наголошував на тому, що всю повноту відповідальності за розв'язання війни несе путін.

При цьому прес-служба уряду Німеччини ще 1 листопада повідомляла, що лідери Німеччини та Туреччини зійшлися на думці, що "риторика Росії, пов'язана з можливістю застосувати ядерну зброю, є безвідповідальною".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті