Генпрокурор Андрій Костін обговорив із представниками ФБР співпрацю у питанні захисту українських культурних цінностей

Генпрокурор Андрій Костін обговорив із представниками ФБР Крістін Кох, Джейком Арчером та Ланцем Ніксоном співпрацю у питанні захисту українських культурних цінностей. Про це Офіс генпрокурора повідомив у Телеграм.

“Знищення та викрадення об'єктів української культурної спадщини - одні з поширених та масових воєнних злочинів, які Росія чинить в ході своєї підступної війни проти України. Усі причетні до них мають понести відповідальність, а національне надбання має бути повернуте українському народові", - зазначив Костін.

За його словами, ворог цілеспрямовано намагається знищити українську ідентичність та державність, руйнуючи культурну спадщину.

На сьогодні в Україні задокументовано пошкодження або знищення щонайменше 902 культурні об'єкти й історичні пам'ятки внаслідок російської агресії.

Серед них є, зокрема, об'єкти, внесені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та захищені міжнародним гуманітарним правом.Українські органи правопорядку розслідують 71 кримінальне провадження щодо таких злочинів, додав Костін.

Генпрокурор наголосив на необхідності "діяти спільно, аби ефективно протистояти російському варварству. Обмінюватися досвідом та техніками розслідування таких злочинів, напрацьовувати спільні рішення для боротьби з контрабандою культурних цінностей та сприяти їх поверненню на батьківщину".

Костін подякував американським колегам за готовність підтримати зусилля України із захисту культурної спадщини та української ідентичності.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті