Гауляйтер Криму Аксьонов і Пригожин створили на півострові нову ПВК

Так званий "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов створив на території півострова власну ПВК. Про це 23 березня повідомило видання "Важные истории".

Журналісти зазначили, що Аксьонов залишається одним із небагатьох представників російської еліти, який продовжує підтримувати власника "Вагнера" Євгена Пригожина. І ця співпраця, найімовірніше, переросла у створення окремого військового угруповання в Криму.

"У березні цього року Аксьонов в ефірі кримського телебачення розповів про появу в Криму професійного військового підрозділу: "Хлопці, які пройшли все, що можна, у керівників - по кілька орденів мужності, начальник штабу - герой Росії", - заявили журналісти.

Ідеться, судячи з усього, про так звану приватну військову компанію "Конвой". Формально цей підрозділ є частиною бойового армійського резерву (БАРС). Учасники підписують два контракти - з Міноборони РФ і приватною військовою компанією.

Командує цим угрупованням один із головних найманців ПВК "Вагнера". За даними ЗМІ, курирує роботу ПВК права рука Пригожина Костянтин Пікалов із позивним "Мазай". Він також є куратором ПВК "Вагнера" в Африці.

Наразі у складі підрозділу служать близько 300 осіб. Вони служать на території Херсонської області. Як повідомили найманці в розмові з журналістами, зарплата у складі "ПВК" стартує з 200 тисяч рублів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Аксьонов заявив про бажання відродити СМЕРШ, щоб карати тих, хто не встає під гімн РФ.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті