Гармаш: Франція і союзники можуть розмістити миротворчі сили в Україні на кордоні з Білоруссю

Військові армії Франції, а також союзників можуть з'явитися в Україні без участі в зоні бойових дій. Миротворчі сили можуть бути розміщені на кордоні з Білоруссю. Так вважає аналітик Сергій Гармаш.

"Французи не спростовують вчорашньої заяви глави зовнішньої розвідки Росії про підготовку до відправки в Україну двох тисяч французьких легіонерів.  Тобто, судячи з усього, поява французьких військ у нас - це лише питання часу. Велика ймовірність, що після Парижа аналогічні кроки зроблять Англія і прибалтійські країни", - пише Гармаш.

На його думку, найімовірніший варіант ролі іноземних військ в Україні - це не бойові дії, а розміщення на кордоні з Білоруссю.  

"Незважаючи на таємні домовленості з Лукашенком, васальне становище Мінська змушує нас тримати на кордоні досить потужне (близько 100 тисяч) угруповання, і, якщо цю ділянку закриють контингенти країн НАТО, Київ зможе вивільнити ці сили з білоруського напряму і перекинути їх на схід", - вважає аналітик. 

Він зазначає, що такий варіант не означає участі натовських країн безпосередньо в бойових діях - "адже ми не воюємо з Білоруссю".

"Вони не братимуть участі в боях із росіянами. Але вивільнять значні ресурси з півночі та продемонструють Москві безперспективність її спроб перемогти в Україні", - акцентує Гармаш. 

Аналітик також зазначає, що гарним приводом для розміщення миротворчих контингентів є розміщення на території Білорусі тактичної ядерної зброї.

Нагадаємо, що директор Служби зовнішньої розвідки РФ Наришкін заявив, що Франція вже готує до відправки на Україну дві тисячі солдатів. 

Як повідомлялося, генерал, начальник генерального штабу французької армії П'єр Шілль заявив, що стратегічна солідарність Франції з союзниками вимагає від неї підготовлених збройних сил, щоб захиститися від агресії та відстояти свої інтереси.

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті