"Ганьба для журналістики". У МЗС України засудили репортаж французького державного телеканалу з табору рашистів

Французький телеканал France 24, що фінансується урядом, видалив зі свого сайту і з YouTube сюжет під назвою "Війна в Україні: російські війська готуються до бою перед контрнаступом". Про це повідомляє "Бі-бі-сі".

Знімальна група телеканалу відвідала військовий табір російських військ, розташований на окупованій українській території, та зняла сюжет без згадки про те, що російські військові здійснюють незаконну агресію проти України.

Натомість у матеріалі можна було помітити елементи російської пропаганди: військові хвалилися, що їхня зброя краща за західну, що вони "гідно захищають історію" своєї країни і не бояться контрнаступу українських військ.

"Поганий приклад так званої "нейтральної журналістики", - заявив з цього приводу посол України у Франції Вадим Омельченко. - Репортаж France 24 з позицій окупантів, які навчаються вбивати українців. Навряд чи можна уявити собі такий репортаж із нацистських позицій у Нормандії напередодні" Д".

Омельченко також зазначив, що французький журналіст говорить про "контрнаступ противника", маючи на увазі українську армію, і поцікавився, на чиєму боці телеканал.

У тому ж ключі відгукнувся про французький сюжет і речник українського МЗС Олег Ніколенко.

"Репортаж про підготовку російських військ до вбивства українців – це ганьба для журналістики, - написав він у себе у твіттері. – Поїздка на окуповані території без дозволу України порушує українське законодавство, і тих, хто в цьому беруть участь, буде притягнуто до відповідальності".

Представники каналу France 24 ситуацію наразі не коментували, - зазначається у повідомленні.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті