"Ганьба для міжнародної судової системи": Буданов прокоментував рішення Міжнародного суду ООН у частині звинувачень РФ у фінансуванні тероризму

Начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов назвав "ганьбою для міжнародної судової системи" рішення Міжнародного суду ООН у частині звинувачень держави-агресора росії у фінансуванні тероризму. Відповідний коментар Буданова опублікувало французьке видання "Liberation" 10 лютого.

"Це ганьба для міжнародної судової системи, це рішення суду є помилкою і катастрофою. Невизнання очевидних фактів матиме дуже важливі наслідки, передусім для багатьох цивілізованих країн", - сказав керівник ГУР.

Уточнюється, що  мова йде про рішення Міжнародного суду ООН від 31 січня 2024 у справі "Україна проти росії", де росії, між іншим, були пред’явлені звинувачення у порушенні норм Конвенції про фінансування тероризму. Згідно з трактуванням Суду, росію не можна визнавати спонсором тероризму, оскільки російський ЗРК "Бук", яким у 2014 році вбили 298 цивільних пасажирів та членів екіпажу "Боїнга" МН-17, є зброєю, а не грошима. За словами Буданова, відповідне рішення Суду породжує серйозні ризики. 

"Виходить, якщо держава-агресор дасть терористам ЗРК, але не гроші, і вони зіб'ють цивільний "Боїнг", то, в принципі, це не буде тероризмом", - пояснив свою позицію Буданов.

Раніше повідомлялось, що Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалив попереднє рішення щодо юрисдикції у справі України проти РФ про спотворення поняття геноциду.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті