Гайдай озвучив, за яких умов можна звільнити Сєвєродонецьк від рашистів

Після звільнення Кремінної, для ЗСУ відкриється шлях на Рубіжне та Сєвєродонецьк Луганської області, і окупантам доведеться тікати з міста, як вони тікали з Херсону та Лиману.  Про це заявив у Телеграм голова Луганської ОВА Сергій Гайдай 22 січня. 

"Дуже жорстокі бої тривають в Луганські області. Важка, але абсолютно контрольована ЗСУ ситуація. Все зрозуміло як з Донецького напрямку, в районі Білогорівки, так і по Сватівсько-Кремінському напрямку", - написав він.

За словами Гайдая, там "важко просуватись вперед", бо окупанти підтягнули "величезні резерви" та "все ретельно заміновано".

"Але успіх все одно на боці сил оборони України. Як там не було важко, все одно - крок за кроком, метр за метром Луганську область буде деокуповано", - зазначив очільник ОВА.

На думку Гайдая, коли ЗСУ звільнять Кремінну, то відкриється шлях на Рубіжне та Сєвєродонецьк. І є така імовірність, що з тимчасового окупованого обласного центру росіяни будуть тікати, коли ЗСУ підійдуть "впритул до Сєвєродонецька".

"Ми бачили, як вони тікали з Херсону та Лиману. Сєвєродонецьк - це невеличке місто, 4 на 4 км, такий собі квадратик, що знаходиться на рівному місці. Але коли вже підходять війська з боку Рубіжного, то він опиняється в напівоточенні. І я впевнений, окупанти в такому разі залишать місто", - запевнив він.

Нагадаємо, раніше Гайдай заявив, що рашисти на Луганщині відправляють в атаку зеків мінними полями

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті