ФСБ затримала двох громадян України за "диверсію" і "шпигунство"

ФСБ росії заявила про затримання в Ростовській області українки, яка нібито передавала ЗСУ дані про дислокацію російських військових. Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на прес-службу ФСБ . 

Як повідомляється, жінка нібито їздила в Ростовську область і в листуванні зі співробітницею СБУ розповідала про місця розташування засобів ППО і переміщення російської військової техніки.

Щодо жінки порушили кримінальну справу за статтею "шпигунство". Їй загрожує до 20 років позбавлення волі.

За даними Бі-бі-сі, з початком війни кількість кримінальних справ за статтею "держзрада" і "шпигунство" стала стрімко зростати, а з літа минулого року ФСБ почала звинувачувати росіян у намірах скоїти держзраду - раніше йшлося тільки про скоєні злочини.

Тільки за півроку в росії порушили понад 80 кримінальних справ за статтею "держзрада", підрахувало видання "Холод".

Також у понеділок ФСБ повідомила про затримання українця за диверсію на залізниці, вчинену на початку російського вторгнення в лютому 2022 року.

Громадянина України 1961 року народження, одного з керівників Одеської залізниці підозрюють в організації диверсії на залізничній станції Херсон.

У ФСБ уточнили, що затриманий "спланував і організував пошкодження стрілочних переводів залізничної станції Херсон, зробивши їх непридатними для експлуатації", а його дії призвели до тимчасового порушення "постачання угруповання російських військ, задіяного в проведенні спеціальної військової операції".

Де був затриманий чоловік, не повідомляють.

Як повідомлялося, ФСБ на Луганщині хапає людей просто на вулиці і відвозить у невідомому напрямку, згодом звинувачуючи у шпигунстві. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті