Франція розглядає запит України на підготовку українських пілотів винищувачів

Франція розглядає запит України щодо навчання пілотів винищувачів. Про це 30 січня повідомляє Politico із посиланням на заяву помічника міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню.

"Я чув, що багато експертів високо відгукуються про французькі літаки та їх пілотів. Я, звичайно, був би дуже радий, якби українські пілоти могли навчитися керувати французькими літаками та використати цей досвід для забезпечення перемоги", - сказав він.

Зазначається, що це питання має розглядатись під час візиту міністра оборони України Олексія Резнікова до Парижа.

При цьому голова комітету з оборони Франції в Національній асамблеї Томас Гассілуд заявив, що рішення про навчання українських пілотів французьким винищувачам мало сенс лише в тому випадку, якби уряд ухвалив рішення про безоплатну передачу літаків.

При цьому останніми днями кілька європейських та американських офіційних осіб вказали, що двері для відправки винищувачів в Україну більше не зачинені.

Нагадаємо, раніше сьогодні з'явилася інформація, що Польща готова передати Україні винищувачі F-16 у координації з НАТО.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті