Фінляндія передасть Україні новий пакет оборонної допомоги

Уряд Фінляндії готує вже 19-й пакет оборонної допомоги для України на суму 94 мільйони євро. Про це заявила міністр закордонних справ країни Еліна Валтонен у Twitter (X), - пише ua.news.

Чиновниця зазначила, що загальна допомога Гельсінкі українській стороні вже сягає суми у два мільярди євро.

«Наш наступний пакет оборонної техніки знаходиться на стадії підготовки», - сказала глава МЗС Фінляндії. Також вона назвала Україну «нашим найбільшим партнером із розвитку».

Валтонен додала, що підтримка України з боку Фінляндії та Європейського союзу триватиме «стільки, скільки потрібно». До нового оборонного пакета від Фінляндії, як уточнюється, увійде допомога на суму 94 мільйони євро.

«Свобода переможе. Дуже дякую, що прийняли нас у Києві, Дмитро Кулеба», - написала вона.

Як повідомлялося, президент Фінляндії Саулі Нііністьо підписав документ про передачу Україні 18-го пакету військової допомоги.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті