F-16 для України: Міноборони Данії підтвердило, що передадуть літаки

У Міністерстві оборони Данії підтвердили, що разом з Нідерландами вони передадуть літаки F-16 Україні. Про це йдеться у заяві відомства, - повідомляє Укрінформ.

У міноборони Данії наголосили, що у світлі жорстокої та неспровокованої агресії росії проти України Данія та Нідерланди, за підтримки США, поділяють переконання, що продовження підтримки України є надзвичайно важливим.

«Беручи до уваги створення спільної коаліції з навчання F-16, ми погоджуємося, що логічним наступним кроком буде передача винищувачів F-16. Передача літаків матиме життєво важливе значення для зусиль, пов’язаних із забезпеченням України повнофункціональними можливостями F-16», - йдеться в заяві.

Також зазначається про згоду «передати літаки F-16 Україні та українським ВПС у тісній співпраці зі США та іншими партнерами, коли будуть виконані умови для такої передачі».

У міноборони Данії додали, що умови включають – але не обмежуються цим – успішно відібраний, перевірений і навчений український персонал, а також необхідні дозволи, інфраструктуру та логістику.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський, знаходячись з візитом у Нідерландах, повідомив про проривну домовленість щодо постачання літаків F-16.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті