Єврокомісія може зняти ембарго на транспортування російського вугілля - Bloomberg

Єврокомісія розглядає можливість дозволити транспортування російського вугілля, щоб забезпечити енергетичну безпеку у світі. Про це 20 вересня повідомляє Bloomberg.

"Така пропозиція знаходиться в посібнику щодо застосування санкцій Євросоюзу проти росії, яке зараз на розгляді. У цьому документі перевезення низки товарів, включаючи вугілля та іншу продукцію, пропонують дозволити для забезпечення продовольчої та енергетичної безпеки в усьому світі", - повідомляють журналісти.

Під "іншою продукцією" у керівництві згадують добрива, деревину та низку цементних виробів. Причому цей документ уже начебто розкритикували Польща та країни Балтії.

Представники цих країн закликали не публікувати це керівництво без детального обговорення, оскільки воно може послабити політику санкції проти країни-агресора.

На цей час, згідно з санкціями Євросоюзу, компанії ЄС не можуть транспортувати вугілля РФ та надавати послуги, пов'язані з перевезенням цього товару.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що найбільший приватний турецький банк перестав обслуговувати російські карти "Мир".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті