"Це був свідомий удар". У Запоріжжі загинули щонайменше 14 людей, але це число може зрости - Зеленський

Внаслідок російських ударів по звичайних житлових будинках у Запоріжжі загинули щонайменше 14 людей, але це число може зрости. Про це заявив президент України Володимир Зеленський 9 жовтня у вечірньому відеозверненні.

"Цієї ночі внаслідок російських ударів по звичайних житлових будинках у Запоріжжі загинули щонайменше 14 людей. На жаль, це число може зрости. Розбір завалів досі триває. Більше 70 людей поранені, серед них 11 дітей. Усім їм надається належна допомога…

Це був свідомий удар. Той, хто віддав наказ, і ті, хто його виконували, знали, куди бʼють… А ще були удари по Харкову, по містах Донбасу, по інших містах України... Ще були удари іранськими безпілотниками, авіаудари. Абсолютна більшість із них – по цивільній інфраструктурі України, по цивільних людях… Коли хтось хоче переговорів, він такого не робить. А коли хтось терорист, він робить саме так…", - підкреслив голова держави.

Раніше повідомлялося, що літаки РФ випустили по Запоріжжю 12 ракет – під завалами люди, влада уточнила кількість жертв. За останньою інформацією, внаслідок обстрілу російськими окупантами житлових кварталів Запоріжжя загинуло 13 людей та 87 отримали поранення.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті