Естонія та Німеччина не змушуватимуть українських чоловіків повертатися в країну для мобілізації

Уряд Естонії не змушуватиме українських чоловіків, які мешкають на території країни, повертатися в Україну для мобілізації. Про це заявив керівник Департаменту прикордонної та міграційної політики МВС Естонії Янек Мягі у коментарі естонському виданню Rus.Postimees, - повідомляє "Голос Америки".

"Ми обговорювали це питання з послом України, і Україна нас про це не просила. В Україні немає законних підстав запитувати нас про видачу вказаних громадян, як і у нас немає підстав їх видавати", - сказав Янек Мягі.

Напередодні Німеччина також заявила, що не буде примушувати іноземців до військової служби. За словами міністра юстиції ФРН Марка Бушмана, проблеми України з мобілізацією солдатів для захисту від російського вторгнення не матимуть практичних наслідків для українців, що проживають у Німеччині.

"Ми не примушуватимемо людей проти їхньої волі до мобілізації чи проходження військової служби", – сказав урядовець.

У 2011 році в ФРН було скасовано обов'язкову військову службу. Тому, за словами Бушмана, Німеччина не буде примушувати до військової служби іноземців.

"Я не можу собі цього уявити, оскільки наша Конституція передбачає, що громадяни Німеччини не зобов'язані служити в збройних силах проти своєї волі. Тож ми не можемо примусити до цього людей з інших країн", - зазначив міністр юстиції Німеччини.

Як повідомлялося, нардеп Безугла показала законопроект про мобілізацію з правками Залужного.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті