Естонія продовжила тимчасовий захист для українських біженців до березня 2025 року

Влада Естонії вирішила продовжити тимчасовий захист для українських біженців до березня 2025 року. Про це повідомляє "Польське радіо"

"Цією зміною ми економимо час як для біженців, так і для естонських служб", - повідомила Марина Полдма з Департаменту поліції і прикордонної охорони Естонії.

Починаючи з неділі, 10 вересня, будь-який український біженець, який звернеться вперше або подасть заяву на продовження статусу, отримає тимчасовий захист до березня 2025 року, якщо його буде прийнято.

Процедура подачі заяви також змінилася. З неділі діятиме вимога фотографуватися на документ у відділенні поліції, а при прийнятті заяви служба може проводити поглиблене інтерв'ю про обставини прибуття заявника.

"Ми хочемо мати в документі найсвіжішу фотографію і переконатися, що надаємо допомогу тим, хто дійсно втік від війни", - пояснила Полдма.

Зазначається, що на початку 2023 року 61% респондентів опитування Norstat не погоджувався з тим, що чоловіки українського походження у віці від 18 до 60 років, яким було заборонено виїзд з країни через російську агресію, повинні бути включені в естонську програму тимчасового захисту.

Наразі будь-який громадянин України та члени його сім'ї, які залишили країну після агресії, що розпочалася 24 лютого 2022 року, можуть подати заяву на включення до програми тимчасового захисту в Естонії. Програма надає дозвіл на проживання та соціальні гарантії, подібні до тих, якими користуються жителі Естонії, такі як право на освіту, роботу та медичне страхування, ідеться у повідомленні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті