Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на 20 млн євро

Естонія направить Україні черговий пакет військової допомоги на суму 20 мільйонів євро, який включає артилерійські боєприпаси, критично необхідні для протидії російській агресії. Про це повідомив міністр оборони Естонії Ханно Певкур на зустрічі з українським колегою Рустемом Умеровим у Києві 21 березня, пише сайт естонського відомства.

"Пакет включає безвідкатні протитанкові гармати, вибухівку, різні види артилерійських боєприпасів, протигази, снайперське обладнання, боєприпаси меншого калібру та багато іншого. Ми сформували цей пакет, зосередившись на тому, щоб надати максимальну користь Україні, але при цьому не зменшити обороноздатність Естонії", - сказав Певкур.

Зазначається, що цей пакет допомоги включає снаряди калібру 155 мм, що є додатковим внеском Естонії до ініціативи Європейського Союзу з надання Україні одного мільйона снарядів. 

"Поповнення внеску Естонії буде частково профінансовано Данією. Точна кількість не розголошується з міркувань безпеки", - йдеться також у повідомленні.

"Огляд, який надав нам міністр оборони Умеров про ситуацію на полі бою, підтвердив, що цей пакет дуже потрібен. Однак він також чітко показав, чого Україна потребує в першу чергу з наближенням літа: боєприпасів, всіх елементів протиповітряної оборони, а також запчастин і засобів радіоелектронної боротьби", - цитуються в повідомленні слова Певкура.

Уточнюється, що раніше Естонія постачала Україні, наприклад, протитанкові ракети Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв'язку, польові шпиталі (також у співпраці з Німеччиною, Нідерландами, Норвегією та Ісландією), медикаменти, засоби індивідуального захисту (каски тощо) та сухі пайки.

Раніше повідомлялось, що Естонія анонсувала підписання безпекової угоди з Україною і новий пакет військової допомоги.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті