Ще один російський контактник потрапив у нелегальний підвал для "відмовників" у Зайцевому

Російський контрактник спробував вибратися з війни в Україні, але його затримали на кордоні з "ЛНР" і відправили в нелегальний підвал для "відмовників" у Зайцевому на окупованій частині Донеччини. Про це 10 грудня повідомляє ТК ASTRA.

Видання пише, що на зв'язок із журналістами вийшла дружина "відмовника", яка разом із ним намагалася вибратися з "ЛНР".

Зазначається, що 25-річний Іван (ім'я змінено) підписав контракт зі ЗС РФ 15 серпня 2023 року (в/ч 58198). А вже через 2 дні - 17 серпня його відправили на війну в Україну. 24 листопада чоловіка перевели до підрозділу "Шторм".

"Їх відправили на бойове завдання, не дали ні автомати, нічого. П'яний командир сказав: знайдете на полі, із загиблих зніміть. Вони відмовилися йти. Потім командир ударив товариша по службі чоловіка. Також мій чоловік особисто був свідком, як одного військовослужбовця за відмову воювати прив'язали до дерева", - розповіла дружина Івана.

Жінка вирушила за чоловіком у так звану "ЛНР" і 8 грудня вони спробували перейти кордон, щоб виїхати в РФ. Однак на КПП "Ровеньки" чоловіка затримали і відправили у військову комендатуру. Напередодні Іван зателефонував дружині з чужого телефону і повідомив, що його везуть у підвал у Зайцевому. Більше він на зв'язок не виходив.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті