ЄС очікує на призначення керівника САП після обрання нового генпрокурора

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас після призначення Андрія Костіна новим Генпрокурором України очікує на призначення нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Про це Маасікас написав у Твіттері 27 липня.

"Продовжимо співпрацювати у розслідуванні воєнних злочинів росії. І, з нетерпінням чекаю на швидке призначення начальника САП", - написав Маасікас.

Дипломат привітав Костіна із призначенням на посаду Генерального прокурора України, відзначивши, що разом із представництвом ЄС в Україні він тісно співпрацював з Костіним у реформі правосуддя.

Як відомо, для збереження статусу кандидата на вступ до ЄС Київ має завершити призначення вже обраного на конкурсі очільника САП та провести конкурс глави НАБУ.

Раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у виступі в Верховній раді закликала якнайшвидше призначити керівника САП. Конкурсна комісія з обрання керівника САП затвердила результати конкурсу, найбільше балів набрав детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко.

Конкурсна комісія звернулась до Офісу Генпрокурора з проханням надати підтвердження, що переможці конкурсу не мають проблем із корупцією та люстрацією.

Попри те, що комісія затвердила формальне рішення про перемогу Клименка у конкурсі, призначає керівника САП генпрокурор або його виконувач обов’язків.

Як раніше повідомлялося, 27 липня Верховна Рада призначила Андрія Костіна генеральним прокурором.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті