Єрмак заявив, що жодна зі сторін не контролює Соледар

Жодна із сторін не може повністю взяти під контроль Соледар – там зараз склалася дуже складна ситуація. Про це 13 січня в інтерв'ю газеті Le Monde заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Ситуація складна, навіть дуже складна, це Верденська битва 21 століття, яка відбувається зараз у Бахмуті та Соледарі. Бої тривають уже кілька місяців, але нашим солдатам вдається утримувати свої позиції", - заявив він.

Єрмак наголосив, що росіяни використовують у боях злочинців, яких випускають із в'язниць тільки щоб вони померли, "ледве діставшись лінії фронту". Причому всі ці тіла просто залишаються позаду, на відміну від підходу українських військових.

"З російського боку багато втрат, набагато більше, ніж з нашого. Ми явно більше цінуємо життя наших солдатів. Але перед нами маса людей, які атакують, атакують, атакують. У Соледарі відбуваються вуличні бої, при цьому жодна зі сторін не контролює місто. Росіяни там є, але вони його не контролюють", - зазначив голова ОП.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ спростували заяву РФ про "захоплення" Соледара. Також повідомлялося, що командир взводу 2-ї штурмової роти при 28-й окремій механізованій бригаді ЗСУ Роберт Бровді з позивним "Мадяр" сьогодні, 13 січня, опублікував відео із центру Соледару, про який росіяни кажуть, що ніби-то його захопили.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті