Єрмак: З російського полону ми повернули 215 героїв

Україна повернула із російського полону 215 своїх захисників. Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак 22 вересня у своєму Телеграм-каналі.

"Президент Володимир Зеленський поставив чітке завдання: повернути наших героїв. Результат: наші герої – вільні. Відбувся великий обмін полоненими. Він пройшов у декілька етапів і у дуже різних локаціях. З російського полону ми повернули 215 людей", - написав він.

"Це військові, прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, ТРошники, митники, цивільні… Серед них – офіцери, командири, Герої України, захисники «Азовсталі» і вагітні жінки-військові. Ті, кого росіяни хотіли позбавити життя, кого називали «нацистами» – наші сильні люди, яких не зламали бої та полон", - зазначив Єрмак.

"Денис Прокопенко «Редіс», Сергій Волинський «Волина», Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з «Азовсталі» – вони вже перебувають у безпеці. Це результат особистих домовленостей Президента Зеленського з Президентом Ердоганом. Росіяни хотіли нас шантажувати їхніми життями, але ми не дамо їм можливості робити це ні з ким", - акцентував голова ОПУ.

Також серед звільнених – 10 іноземців, які воювали за Україну, і яким погрожували смертю. Вони вже знаходяться в місті Ер-Ріяд.

Єрмак підтвердив, що на обмін наших героїв було отдано Віктора Медведчука.
"Ми обміняли 200 наших героїв на Медведчука, який вже дав усі можливі покази слідству. А 5 героїв-командирів «Азовсталі» – на 55 російських полонених, які не мають для нас жодного інтересу", - розказав Єрмак.

Він зазначив, що це був складний процес. "Маємо 215 звільнених - це вагомий результат, який став наслідком правильної тактики з використанням позиції сили, включно з результатами фронтової роботи ЗСУ", - додав керівник ОПУ.


"Я дуже радий бачити наших хлопців та дівчат на свободі. Заради цього варто жити. Кожне життя українця для нас - найвища цінність. Кожен наш громадянин буде звільнений. Ми завжди повертаємо своїх. Це надзвичайний успіх, і я вдячний усім причетним до цієї операції – всім, хто провів цю титанічну роботу. Щиро вітаю наших героїв із поверненням додому. Ми надамо їм всю необхідну допомогу – медичну, соціальну та будь-яку іншу. Їхнє повернення – заслуга народу України. Заслуга всіх і кожного захисника України, всіх і кожного, хто забезпечує їхні тили. Попереду ще багато випробувань. Та ми на боці світла, а світ – на нашому боці.  Все буде Україна", - акцентував Єрмак. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими дав список звільнених з полону українських захисників.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті