Ердоган провів телефонні переговори з путіним та закликав його до одностороннього припинення вогню в Україні

Президент Туреччини Реджеп Ердоган провів телефонну розмову з главою РФ Володимиром путіним. Про це 5 січня повідомляє турецька агенція "Анадолу".

"В Управлінні зв'язків Адміністрації президента Туреччини повідомили, що лідери двох країн обговорили питання енергетики, стан та перспективи турецько-російських відносин, а також регіональні процеси, у тому числі російсько-українську війну та Сирію", - повідомляють журналісти.

Ердоган наголосив на успіхах діалогових ініціатив у рамках російсько-української війни. Зокрема, він навів за приклад "зерновий коридор", масштабні обміни полоненими та формування зони безпеки навколо Запорізької АЕС.

Турецький лідер у розмові з путіним також назвав кроки, які призведуть до миру та діалогу. Насамперед йдеться про одностороннє припинення бойових дій з боку РФ, але також і справедливе врегулювання розбіжностей між сторонами.

Також сторони обговорили розвиток енергетичної інфраструктури Туреччини та створення газового хаба спільно з РФ. Ще однією темою обговорення стало сирійське питання. Стосовно сирійського питання Ердоган зазначив, що для конкретних результатів щодо Сирії, режим Башара Асада має зайняти конструктивну позицію та реалізувати низку кроків у політичному процесі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після розмови із Зеленським Ердоган пообіцяв дати Україні гуманітарку та допомогти пережити зиму.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті