Експерти з москви оцінять стан зруйнованих меткомбінатів захопленого Маріуполя

Призначений росією на окуповану частину території Донеччини "голова уряду ДНР" Віталій Хоценко заявив, що експерти з москви почали проводити техніко-економічний аудит металургійних підприємств Донбасу, у планах - і на героїчній "Азовсталі", що розбомбили росіяни у Маріуполі. Про це 31 жовтня пишуть сепаратистські ЗМІ.

У якості експертів залучені співробітники науково-дослідного центру ім.Бардіна в Москві.

«Фахівці науково-дослідного центру ім.І.П.Бардіна у рамках укладеної з мінпромторгом ДНР угоди розпочали проведення техніко-економічного аудиту підприємств металургійної галузі республіки», - цитується Хоценко.

Він додав, що роботу вже проведено на підприємстві «Азовелектросталь». На черзі — металургійні комбінати імені Ілліча та «Азовсталь». Проте там оцінка технічного стану та працездатності цехів розпочнеться лише після завершення протимінних заходів на територіях цих заводів.

«Проведення техніко-економічного аудиту та підготовка експертного висновку дозволить об'єктивно оцінити технічний стан і працездатність технологічного обладнання основних виробничих цехів, а також скласти аналіз матеріально-ресурсного забезпечення підприємств та оцінити ринкову потребу в металопродукції, що випускається», - наводяться слова "глави уряду ДНР".

За його словами, експертами будуть визначені варіанти напрямів розвитку цих комбінатів та підприємств металургійної галузі загалом, у тому числі й щодо освоєння випуску нових видів продукції.

Як повідомлялося, раніше ватажок квазіутворення "ДНР" Денис Пушилін заявив, що на місці заводу "Азовсталь" розіб'ють паркову зону або спорудять технопарк.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті